Nous uniformes per reduir el consum d'aigua i els residus

L'Hospital de Mataró substitueix els tradicionals "pijames" verds de cotó del Bloc Quirúrgic per uns de color blau, fabricats amb fil de polipropilè, que consumeixen molta menys aigua en la seva fabricació i, a més, són 100% reciclables.

El canvi en la uniformitat dels quiròfans centrals es va dur a terme el mes de febrer passat en el marc de la política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), aprovada pel Consell Rector el febrer de 2022 i que podeu consultar en el document adjunt. L’objectiu d’aquesta acció concreta és reduir l'impacte ambiental de la nostra activitat.

Teixit de polipropilè. Els pijames estan confeccionats amb fil de polipropilè (98% olefina i 2% antiestàtic), un plàstic segur, hidròfug, antibacterià i hipoal·lergènic. A diferencia d'altres teixits, l'elaboració del polímer incorpora un procés de tintat de fil que permet reduir de forma significativa el consum d'aigua.

Durabilitat, energia, aigua i residus. Gràcies a la seva composició, permet augmentar el número de rentats i reduir las seva temperatura i temps d'assecat, disminuint de forma significativa el consum d'energia i aigua i reduint la seva petjada de carboni en tot el seu cicle de vida. A més, un cop es llença i esdevé residu, és un material 100% reciclable.

La petjada ambiental de la roba. El sector tèxtil és responsable del 20% de la contaminació de l'aigua potable, del 10% de les emissions d'efecte hivernacle i, a més, només es recicla l'1% de la roba que es llença, segons dades del Parlament Europeu.

Economia circular. Per tant, qualsevol acció orientada a augmentar-ne la durabilitat de la roba i millorar-ne el reciclatge contribueix a l'economia circular (minimitzar l'ús de recursos i la generació de residus en la seva fabricació i al llarg de tota la vida útil) en línia amb els Objectius de Desenvolupament i Sostenibilitat (ODS) definits a l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

Document de política de responsabilitat social corporativa (RSC) (PDF 678,86 Kb)

Imatge de professionals amb els nous uniformes
Imatge de professionals amb els nous uniformes
Objectius ODS
Objectius ODS
Imatge de les màquines automàtiques de rober
Imatge de les màquines automàtiques de rober