Sessió oberta amb el filòsof Francesc Torralba

L'accés és gratuït però cal inscripció prèvia a formació@csdm.cat

"Reptes ètics de l'aplicació clínica de la intel·ligència artificial" serà la conferència inaugural de la 5a Jornada del comitè d’ètica assistencial del Consorci, que se celebra el 7 de maig al matí, a la Sala d’Actes de l’Hospital de Mataró. L’accés és lliure, amb inscripció prèvia, i està obert a la ciutadania i als professionals de tots els centres del Consorci. 

Francesc Torralba, filòsof i teòleg, catedràtic d'Ètica de la Universitat Ramon Llull, és un excel·lent comunicador i un referent en el camp de la bioètica, a més de ser un autor molt prolífic amb diversos llibres publicats. Un dels darrers “Ètica algorítmica”, publicat el 2022, reflexiona sobre la irrupció a gran velocitat de la intel·ligència artificial (IA)a les nostres vides.

La seva conferència dona el tret de sortida a la jornada anual del comitè d’ètica del Consorci, que enguany es dedica monogràficament a debatre sobre els reptes associats a l’aplicació de la IA en l’entorn sanitari, i que inauguren Rafel Lledó, gerent, Mònica Ballester, directora mèdica de l’Hospital de Mataró, i Virginia Casado, presidenta del comitè d’ètica assistencial.

Quatre àmbits. Després de la conferència, una taula rodona moderada per Mateu Cabré, metge internista de l’Hospital de Mataró, explorarà l’ús de la IA en

  • l’explotació de dades personals i de salut (Àngel Lavado, cap de la Unitat de Gestió de la Informació),
  • la radiologia (Maite Fernández, cap de Servei de Radiodiagnòstic),
  • les cures d’infermeria (Cristina Bascompte, infermera de l’Hospital de Mataró) i
  • el treball social (Victòria Mir, treballadora social de l’ICS, i Xus Cuairan i Jessica del Cabo, treballadores socials del Consorci). Podeu consultar el programa complet al document adjunt.

A gran velocitat. La IA s'ha introduït en el camp de la salut a gran velocitat, i aquesta acceleració dificulta la reflexió i l’anàlisi dels reptes associats, per exemple, a la privadesa, l'autonomia i la confidencialitat, o fins i tot el dret personal davant qualsevol relació amb l'Administració, l'empresa o altres col·lectius.

Inscripció prèvia a formacio@csdm.cat

Francesc Torralba
Francesc Torralba
Llibre "Ètica algorítimica". Edicions 62, 2002
Llibre "Ètica algorítimica". Edicions 62, 2002
Imatge del programa
Imatge del programa