Notícia
01/03/2019
L'Hospital de Mataró es converteix, per un dia, en un pol de coneixement en Medicina Intensiva

Residents d’UCI de tots els hospitals catalans amb acreditació docent debaten sobre les 25 publicacions més rellevants del 2018, en la Primera Bibliogràfica en Medicina Intensiva (BMI 2018).

Ahir es va celebrar a l’Hospital de Mataró la "1a Jornada Bibliogràfica en Medicina Intensiva", coorganitzada pel servei de Medicina Intensiva d’aquest centre i la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC), i amb l’aval científic de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Va reunir més de 120 professionals.


Es tracta de la primera vegada que residents de medicina intensiva de tots els hospitals catalans amb acreditació docent es reuneixen per revisar els articles originals més rellevants en medicina intensiva publicats en revistes indexades l’any anterior, amb l’objectiu de donar una visió global i transversal de les novetats en aquest camp. Els temes tractats van ser des de la utilitat de l’ECMO en el maneig de la insuficiència respiratòria per SDRA, l’ús de la musicoteràpia durant les maniobres de desconnexió de la ventilació mecànica o el paper de la Intel·ligència Artificial en la presa de decisions en el pacient sèptic. També es van revisar articles sobre suport nutricional, donació d’òrgans, maneig de l’aturada cardíaca prehospitalària o noves opcions en tècniques de depuració extrarrenal.

 

La sessió es va organitzar en cinc taules rodones temàtiques moderades pels coordinadors dels grups de treball de la SOCMIC, amb la participació de 25 residents que van presentar cada un dels articles. El resum de les ponències es publicarà en format llibre i es repartirà al Congrés de la SOCMIC d’aquest any.

 

L’Hospital de Mataró continua així consolidant-se com a centre formador de residents.


 Tornar enrere