Notícia
10/08/2017
Primera trobada amb els representants municipals del Maresme

La sala de juntes de l’Hospital de Mataró va acollir, juliol passat, una reunió amb alcaldes i regidors de salut de l’àrea d’influència del Consorci, en compliment de l’objectiu estratègic d’”Obrir el Consorci a l’entorn social”, i s’afegeix al nomenament de Maribel Nieto com a referent del voluntariat objectius definits al Pla Estratègic.

L’objectiu de la trobada, tal com el van exposar Josep Manyach, president del Consell Rector, i Ramon Cunillera, gerent, era identificar quines són les necessitats d’informació i/o serveis dels governs municipals a les què pot donar resposta el Consorci en el marc d’una actuació conjunta per promoure la cura de la salut dels habitants de cada municipi.

 

Més coordinació en prevenció i promoció de la salut. A la sessió, en la què van participar onze representants de governs municipals, entre regidors i alcaldes, i diversos representants del comitè de direcció, es va acordar que calia col·laborar en campanyes de prevenció i promoure la coordinació i les sinèrgies entre les accions comunitàries que es despleguen en cadascun dels municipis amb l’objectiu d’aprendre de les millors pràctiques i, en la mesura del possible, adequar els continguts de les campanyes a les necessitats o particularitats de cada municipi perquè siguin més efectives.

 

Pla Estratègic del Consorci. La missió i la visió del Consorci fan referència a “millorar la salut de les persones” del territori i “esdevenir un referent de prestigi per als ciutadans”. L’assoliment d’aquests objectius passa per implicar-se activament en actuacions adreçades a tota la població, i no només als ciutadans entesos exclusivament com a usuaris nostres. És per això que el Pla Estratègic defineix accions concretes per formalitzar una relació periòdica, constant i fructífera amb els ajuntaments de l’àrea d’influència del Consorci.

 

Obrir el Consorci a l’entorn social. Aquesta sessió d’intercanvi s’emmarca dintre del quart àmbit d’actuació (“Obrir l’organització a l’entorn social. Implicar-se amb el teixit social, institucional i en la vida associativa. El Consorci com a facilitador del consens polític i social”) i s’afegeix al nomenament de Maribel Nieto coma referent del projecte de voluntariat del Consorci, tal com es va informar l’1 de juny passat.

 

Més concretament, l’objectiu 17 fa referència a “Impulsar les relacions de confiança entre el Consorci els ajuntaments de la comarca” i, més concretament, s’imposa l’objectiu de “Promoure una trobada anual amb els alcaldes/regidors de salut de l’àrea d’influència”. Aquesta n’ha estat la primera.

 

Peu de foto: Trobada del passat 12 de juliol


 Tornar enrere