NotÝcia
18/03/2019
Nou sistema de recollida de paper confidencial

Amb els nous contenidors es reforça el compliment de la llei de protecció de dades, i contribuim a la inserció laboral de joves tutelats i extutelats.

El Consorci substitueix els contenidors actuals de recollida de paper confidencial, que és el que conté dades personals considerades d’alta sensibilitat. A més, n’amplia el seu número fins als 72 punts repartits entre tots els centres. Amb aquesta ampliació es pretén assegurar una correcta destrucció del paper confidencial i minimitzar els desplaçaments dels treballadors cap al punt de recollida.


Alhora, i d’acord amb la política de responsabilitat social del Consorci, l’empresa contractada per gestionar aquest tipus de paper promou la inserció laboral de joves tutelats i extutelats. A més, els bocins de paper i cartró es reciclaran contribuint a minimitzar la tala d’arbres i, en conseqüència, a reduir la petjada ambiental del Consorci.


Implantació en tots els centres. El 14 de març s’inicià la distribució dels nous contenidors pels diversos centres del Consorci i arribaran a l’Hospital de Mataró a partir del dia 22 de març. La distribució és la següent:

  • 62 per a l’Hospital de Mataró
  • 8 per a l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena
  • 1 per a la Residència Sant Josep, i
  • 1 per a cadascun dels CAPs (Mataró Centre, Cirera Molins i Argentona).


Més garanties en protecció de dades. A diferència del sistema actual, els contenidors seran buidats quinzenalment o mensualment, segons les necessitats preestablertes, i serà l’empresa EINA qui el destruirà d’acord amb la normativa DIN 66.399 tot emetent el corresponent certificat de destrucció. Les fraccions de paper resultants seran també reciclades per una empresa de reciclatge de paper i cartró, amb l’emissió del corresponent certificat.

Compromís social. L’empresa EINA es crea el 2003 i és l’única empresa catalana de destrucció certificada de documents confidencials amb l’objectiu social d’ajudar joves tutelats i extutelats a trobar la seva primera feina. La finalitat última d’EINA és que aquests nois i noies, que han passat per infàncies i adolescències difícils, acabin integrant-se al mercat laboral amb plenes garanties.


 Tornar enrere