NotÝcia
20/03/2019
Acaba l'epidŔmia de la grip

El Departament de Salut ha donat per finalitzada l’epidèmia de grip a Catalunya, ja que la setmana passada la taxa d’incidència va baixar fins a arribar als 88,78 casos per 100.000 habitants, per sota del llindar epidèmic establert aquesta temporada als 110,7 casos.

Segons el Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC), les taxes d’incidència disminueixen en tots els grups d’edat, tot i que en la franja de 0 a 4 anys encara estan per sobre de la mitjana d’altres temporades.


La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular. Segons dades de la Generalitat, gairebé el 72% dels casos greus hospitalitzats a Catalunya aquest any no estaven vacunats.


El butlletí electrònic. L’epidèmia de grip ha durat dos mesos i, durant aquest temps, per tercer any consecutiu, el Consorci ha elaborat un butlletí electrònic setmanal per informar de l’estat de l’epidèmia al Maresme i de l’activitat del Servei d’Urgències de l’Hospital de Mataró. També ha servit per divulgar consells per prevenir i tractar les síndromes gripals. Un cop finalitzada l’epidèmia, es dóna també per finalitzada la publicació d’aquest butlletí.


 Tornar enrere