Notícia
15/03/2019
L'obra Milcaps s'exposa a l'Hospital de Mataró

Es tracta d’una escultura participativa realitzada per Marcel·lí Antúnez –cofundador de la Fura dels Baus– i en la que han treballat usuaris Salut Mental del Consorci, entre altres entitats. L’exposició està produïda per la Fundació Setba amb la col·laboració d’AlterArte i l’Ajuntament de Mataró, i la podeu veure al pati interior situat a la Planta -1.

Durant els mesos d’octubre i novembre, prop d’un centenar de persones van col·laborar en la construcció d’aquesta escultura: usuaris d’entitats de l’àmbit de la salut mental com el Consorci Sanitari del Maresme, AlterArte i Les Corts Centre d’Higiene Mental; alumnes de Belles Arts i de la Llotja de Barcelona i estudiants de batxillerat artístic de diversos centres de Mataró.


Es tracta d’una peça colossal, composta per caps de totes les mides i colors, que s’apilen de forma endreçada sobre una estructura que recorda un pati de butaques. Cada col·laborador va treballar aquests retrats sota una consigna autobiogràfica, afegint-hi frases, que pengen d’uns banderins als laterals de l’escultura, relacionades amb la seva situació i vivències diàries.


Milcaps forma part d’una sèrie de monuments públics efímers de construcció popular, que l’artista Marcel·lí Antúnez treballa des de l’any 2014. L’escultura quedarà exposada a l’Hospital de Mataró fins al mes de juny i la nit de Sant Joan es cremarà a la platja de la ciutat, tot i que potser alguns dels caps s’indulten.


 Tornar enrere