Notícia
27/02/2019
Noves televisions i wifi: més confort a les habitacions de l'Hospital de Mataró

TV d’ús individual, amb més canals per triar, tarifes més econòmiques i sense soroll a l’habitació (funcionen amb auriculars). L’Hospital de Mataró ha iniciat la substitució de les televisions d’ús compartit de 14’’, que actualment hi ha a les habitacions, per televisions individuals de 43’’ amb qualitat de Full HD. Els usuaris que ho desitgin també podran contractar WiFi.

El canvi del sistema analògic per un sistema digital permet la contractació, per part dels usuaris, d’altres serveis audiovisuals de pagament com pel·lícules o futbol, a més de la possibilitat de veure material propi d’entreteniment mitjançant l’USB del televisor. Per evitar soroll a les habitacions, l’àudio és únicament per auriculars, que es poden portar de casa o adquirir a unes màquines expenedores; hi ha dos connectors al capçal de cada llit.


Es tracta d’una millora de confort per als pacients i els seus acompanyants, que també suposa un estalvi econòmic per als usuaris: les tarifes de TV s’abarateixen en més d’un 30%, s’amplia la possibilitat de contractació per dies i s’incorpora una funció de recuperació del saldo no consumit.


En els propers mesos també està prevista la instal·lació de noves televisions a l’Hospital de Dia i a la UCI, en aquest cas com a servei gratuït.


L’adquisició d’aquesta nova tecnologia no suposa cap cost pel Consorci. La inversió estimada de 288.892 € l’assumeix íntegrament l’empresa adjudicatària, MedipHealth.


 Tornar enrere