Notícia
10/10/2018
Presentació del nou equip de futbol sala de salut mental

Dotze pacients de l’Hospital de Mataró amb trastorns mentals severs integren aquest equip que competirà en una lliga inclusiva de la Federació Catalana de Salut Mental. Aquest projecte ha estat possible gràcies al treball conjunt del Consorci, la UD Cirera, el CE Futsal, Aliança Mataró i la Fundació Salut Mental Catalunya.

En un acte a l’Hospital de Mataró s’ha presentat el nou equip de futbol sala, format exclusivament per pacients amb trastorns mentals severs. Aquest projecte de futbol inclusiu ha estat possible gràcies al treball conjunt del Consorci Sanitari del Maresme, la UD Cirera, el CE Futsal, Aliança Mataró i la Fundació Salut Mental Catalunya. El nou equip està integrat per 12 jugadors, tots ells amb trastorns mentals severs (bipolaritat, esquizofrènia, trastorn de la personalitat...), que entrenen dues vegades per setmana i que participaran en una lliga inclusiva de la Federació Catalana de Salut Mental.

 

L’objectiu principal d’aquest projecte és millorar la salut i la qualitat de vida dels participants, així com millorar el seu estat físic i psicològic, les seves relacions socials i fomentar la inclusió social.

 

Intercanvi d’oportunitats. La formació d’aquest equip és la continuació de l’experiència "Intercanvi d’oportunitats", que pretén unir diferents col·lectius i que cadascú d’ells n’aprenguin de l’altre, intercanviant oportunitats, aprenentatges. La UD Cirera promou aquest projecte perquè, a través del futbol, els seus jugadors coneguin la realitat de col·lectius de persones amb els quals conviuen però que sovint són invisibles, com les persones amb malaltia mental i les persones amb discapacitat intel·lectual.


 Tornar enrere