Notícia
09/10/2018
La fragilitat en persones grans: causes i factors de risc identificables i modificables

La tesi amb el títol de “Factors de risc de fragilitat en les persones de 75 anys o més que viuen a la comunitat” té per objectiu aprofundir en el coneixement de les causes i els mecanismes que condueixen a la pèrdua de força i massa muscular així com a la fragilitat en les persones grans.

L’estudi posa en relleu que la fragilitat té una elevada afectació 29,4% en els ancians de 75 anys o més que viuen a la comunitat. Es tracta però, d’un estat reversible, de manera que aproximadament 8 de cada 100 ancians prefràgils tornen a un estat òptim al cap d’un any.

 

Molts dels factors de risc identificats en aquest estudi són modificables i/o tractables, com per exemple la manca d’exercici físic o la obesitat, i s’han de tenir presents a l’hora d’establir programes de prevenció de la fragilitat i les seves possibles complicacions.

 

Biografia. Mònica Papiol es va llicenciar en medicina l’any 1995 a la Universitat de Barcelona. L’any 2000, es va incorporar com a metgessa de família del CAP d’Argentona, lloc de treball que actualment ocupa.


 Tornar enrere