Notícia
15/05/2018
Transformant l'energia dels adolescents en voluntariat a través del Projecte Keta

L’ABS Argentona i l’Institut Els Roures de Dosrius recapten 1.630€ per als infants de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia amb la venda de 50 nines Keta i diferents manualitats. Aquesta iniciativa forma part d’un treball comunitari de voluntariat de l’Institut i de la política de responsabilitat social corporativa del CSdM.

Amb el desig d’aproximar la sanitat a la comunitat fora de l’àmbit sanitari, l’ABS d’Argentona i els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Els Roures de Dosrius han col·laborat en un programa d’actuació de voluntariat de sensibilització i promoció dels valors socials.

 

Avui, ha tingut lloc a l’Hospital de Mataró un acte institucional d’agraïment i de reconeixement tant per als professionals de l’ABS d’Argentona com per als alumnes i professors de l’institut participant, amb l’objectiu addicional de donar a conèixer la feina d’una fundació benèfica com és la Fundació d’Oncologia Pediàtrica Enriqueta Villavecchia.

 

Publicitant "La Keta". Durant vàries setmanes, els alumnes d’aquest institut, assessorats per dos professionals de l’ABS d’Argentona i d’acord amb la Fundació Enriqueta Villavecchia, han treballat la sensibilització, els valors socials i el coneixement de la feina d’aquesta fundació benèfica amb el disseny d’una campanya publicitària per donar a conèixer la seva tasca i el projecte Keta, una nina solidària. Finalment, la campanya s’ha saldat amb la venda de 50 nines Keta i diferents manualitats realitzades pels propis adolescents, fent possible la recaptació de 1.630€ per a aquesta entitat.

 

La Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia és una entitat de caràcter benèfic assistencial, que té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels nens i joves en tractament oncològic a Catalunya i la de les seves famílies. Una de les fonts d’ingressos de la fundació és la venda de la nina Keta.

 

La Keta és una nina senzilla, feta a mà, de roba i amb cabells de llana però, en paraules de la mateixa Fundació, "és forta, divertida, tendre i dolça, com tot el voluntariat de la Fundació" i, sobretot, "un homenatge a totes les persones, petites i grans, malaltes de càncer que lluiten pel valor de les coses senzilles i per la vida, i a les persones que creuen en el valor d’ajudar-se els uns als altres". 

 

Política de Responsabilitat Social. Aquesta iniciativa s’emmarca dins la política de responsabilitat social corporativa del CSdM recollides en el Pla Estratègic 2017-2020 i ha estat liderat per la Tània Moreno i la Maria del Mar Mir, infermera i adjunta d’infermeria, respectivament, de l’ABS d’Argentona, amb el suport del departament de voluntariat de l’Hospital de Mataró.


 Tornar enrere