NotÝcia
31/07/2017
Noves possibilitats per al tractament farmacol˛gic de la disfÓgia

La tesis doctoral de Daniel Álvarez, investigador de la Unitat d’Exploracions Digestives de l’Hospital de Mataró, estableix les bases per a una nova línia de tractament farmacològic de la disfàgia.

L’estudi proposa incorporar en el menjar uns principis farmacològics per produir una major força de propulsió lingual i estimular receptors ubicats a la orofaringe, resultant en una millora de la capacitat funcional d’aquesta. Per aconseguir aquests resultats s’ha realitzat un estudi translacional, que parteix de recerca bàsica i la trasllada a la practica clínica.

 

En el futur, el tractament de la disfàgia orofaríngia, associada a l’envelliment o malalties neurològiques, es realitzarà de forma personalitzada, amb un estudi integral del pacient que permetrà decidir el millor tractament per aquell pacient concret, ja sigui la compensació amb els actuals tractaments actuals fins a la rehabilitació de la funció deglutòria amb els nous tractaments que actualment s’estan desenvolupant. L’abordatge de la disfàgia, per tant, estarà en el camp del que es coneix com a medicina personalitzada, que individualitza el tractament per a cada pacient.

 

Biografia. Daniel Álvarez es va llicenciar en Biotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2010. L’any 2011 s’incorporà com investigador a la Unitat d’Exploracions Digestives, on ha desenvolupat tasques de recerca bàsica i clínica i ha redactat la seva tesis doctoral, que ha obtingut una qualificació d’excel·lent Cum laude.


 Tornar enrere