Notícia
16/06/2017
Exercici físic per a una vida saludable

Sota el lema “amb l’educació comunitària volem donar-te coneixements i habilitats que et permetin gaudir d’una vida saludable. La Salut és cosa de tothom” des de l’ABS Mataró Centre, i en el marc d’activitats de la ciutat per promoure una vida saludable es posa en marxa el Programa d’exercici físic per a pacients amb diagnòstic d’ansietat i/o depressió lleu entre 18 i 65 anys.

La proposta sorgeix a partir de la preocupació de les associacions de veïns de l’àrea d’influència de l’àrea Bàsica de Salut Mataró Centre que consideren important fomentar l’exercici físic i concretament les activitats adreçades a un sector de la població que no acostuma a participar. Així doncs, tenint present l’interès de l’exercici físic com a tractament efectiu en molts aspectes de la salut i més concretament en situacions d’ansietat o depressió lleu, i amb l’objectiu de promoure hàbits de vida saludables, fomentar la pràctica d’exercici físic i afavorir la relació social, des del 8 de maig i fins al 19 de juny s’ha posat en marxa l’activitat amb un grup de pacients que surten a caminar dues hores al matí, 3 vegades per setmana, durant 6 setmanes.

 

La ruta s’inicia a l’ABS i els participants, un total de 8, han estat acompanyats per una infermera d’atenció comunitària i, durant 4 sessions, per un professional de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport proporcionat per l’Ajuntament de Mataró, donat que l’activitat de l’ABS ha estat vinculada amb el programa de l’Ajuntament de Mataró "Mataró. Posa’t en marxa i suma salut".

 

Es realitzaran un total de 18 sortides per diferents recorreguts urbans del programa “Mataró. Posa’t en marxa i suma salut” i per d’altres improvisats. La intenció final, i en aquest cas s’ha aconseguit, és que els participants adquireixin l’hàbit i segueixin fent exercici pel seu compte, bé amb el grup amb el qual s’han iniciat, o bé amb d’altres.


 Tornar enrere