Notícia
12/06/2017
L'Acadèmia de Ciències Mèdiques atorga set premis i una beca de recerca a projectes de professionals del Consorci

La metgessa Estel Güell, la metgessa Paula Fernández, el farmacèutic Lluís Campins, la farmacèutica Marta Miarons, la farmacèutica Vanesa Sánchez, l’investigador Omar Ortega, la metgessa Fàtima Soler i el metge Enric Batllé han estat les premiats a la 20a edició de la Jornada sobre Recerca Sanitària al Maresme.

A més, Alberto Martín i Xavier-Andoni Tibau, han estat els guanyadors d’una beca que servirà per crear un sistema d’intel·ligencia artificial per al cribatge de la disfàgia i el suport a la decisió clínica.

 

La 20a jornada de recerca de la filial del Maresme de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears va tenir lloc el 8 de juny passat se celebrarà a la sala Roser Carrau – Espai Cultural Can Bisa de Vilassar de Mar.

Premis: 
• Estel Güell Quintillà metgessa del Servei de Medicina Intensiva, va obtenir el premi al millor treball en l’àmbit de l’atenció hospitalària i socio-sanitaria al treball: “Valor de l’hemograma en el pronòstic de la pneumònia adquirida a la comunitat”. 


• Paula Fernandez Fernández, metgessa del Servei de Medicina Interna, ha guanyat el premi al millor treball presentat per un metge resident pel treball “Correlació dels nivells de proteïna C reactiva mesurats en sang capil·lar i venosa en pacients amb infecció del tracte respiratori baix en atenció primària. 


• Lluís Campins Bernadàs, farmacèutic del Servei de Farmàcia ha obtingut el premi a la millor publicació en revista científica, pel seu treball publicat a Family practice: “Randomized controlled trial of an intervention to improve drug appropriateness in community-dwelling polymedicated elderly people”. 


• Marta Miarons Font, farmacèutica del Servei de Farmàcia ha obtingut el premi a la millor publicació en revista científica mèdica per Metges Residents o Diplomats d’Infermeria en període de formació post-grau pel treball publicat a la revista Dysphagia: “Drugs related to oropharyngeal dysphagia in older people”. 


• Vanesa García Sánchez, que en el moment de l’elaboració del treball era resident al Servei de Farmàcia ha obtingut el premi al millor treball de recerca del Col·legi de Farmacèutics per el treball: “Implantació d’una consulta de seguiment farmacoterapèutic en atenció primària”. 


• Omar Ortega Fernández, Investigador del Departament de Motilitat Digestiva ha estat guardonat amb el premi a la millor Tesi Doctoral pel seu treball: “Estudi de la microbiota oral i de les complicacions respiratòries de la disfàgia orofaríngea: Fisiopatologia, diagnòstic i tractament dels factors de risc de la disfàgia orofaríngea i la pneumònia aspirativa en pacients d’edat avançada. 


• Fàtima Soler Llobet i Enric Batlle de Santiago, ambdós psiquiatres del Servei de Salut Mental, recullen el IV premi Eduardo Zarate pels fets o trajectòries professionals que hagin influït en la millora dels nivells científics, tècnics i/o assistencials de la salut mental del Maresme.

Beca: 
• Alberto Martín Martínez, infermer i Xavier-Andoni Tibau Alberdi, han guanyat la beca per a la recerca en atenció hospitalària, amb la qual es finançarà l’estudi “Sistema Expert per al cribratge de la disfàgia orofaríngea en ancians hospitalitzats i priorització del diagnòstic clínic”.


 Tornar enrere